Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Άφιξη και Αποχώρηση μαθητών

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 79/2017 ισχύουν τα παρακάτω:

1. ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Η άφιξη των μαθητών το πρωί γίνεται από τις 08.00 ως 8.15 από την είσοδο του σχολείου, εκτός των μαθητών που είναι εγγεγραμμένοι στην Πρόωρη Υποδοχή.
Η έγκαιρη προσέλευση βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής καθυστερήσει δικαιολογημένα έρχεται στο σχολείο συνοδευόμενος από τον κηδεμόνα του κατά τη διάρκεια του 1ου διαλείμματος (09:40) και όχι στη διάρκεια του 1ου διδακτικού δίωρου.
Οι ενήλικες που συνοδεύουν τα παιδιά τους το πρωί, αφού τα παραδώσουν στους εκπαιδευτικούς εφημερίας στην είσοδο του σχολείου, αποχωρούν αμέσως.
Κανένα άτομο πλην των εκπαιδευτικών δε μπορεί να παραμένει εντός του σχολικού χώρου κατά τη διάρκεια λειτουργίας της σχολικής μονάδας (07.15 – 16.00), συμπεριλαμβανομένων και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ανεξάρτητα αν τους έχει διατεθεί ή όχι ειδικός χώρος για τις συνεδριάσεις τους. Για τον λόγο αυτόν οι πόρτες εισόδου - εξόδου στον χώρο του σχολείου παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του με ευθύνη των εκπαιδευτικών του σχολείου.

2. ΠΡΟΣΕΥΧΗ
Αλλόθρησκοι και ετερόδοξοι μαθητές έχουν δικαίωμα να μη μετέχουν στην πρωινή προσευχή, οφείλουν όμως να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου όσο αυτή διαρκεί και να σέβονται την ιερότητα της στιγμής.

3. ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Οι μαθητές δε φεύγουν σε καμία περίπτωση πριν από τη λήξη των μαθημάτων χωρίς άδεια.
Η ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών μετά το ωράριο λειτουργίας ανήκει αποκλειστικά στο γονέα ή κηδεμόνα. Οι γονείς - κηδεμόνες είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν το ωράριο των παιδιών τους και να ενημερώνονται από τις ανακοινώσεις του σχολείου.
Η αναχώρηση των μαθητών από το σχολείο γίνεται ως εξής:
i. Στο τέλος του 6-ωρου στις 13.15 από την έξοδο της οδού Σύρου.
ii. Για μαθητές του Ολοήμερου Προγράμματος, στις 15.00 ή στις 16.00 από την έξοδο της οδού Περιάνδρου.
Οι ενήλικες που συνοδεύουν τους μαθητές κατά την αναχώρησή τους, τους περιμένουν έξω από τις εισόδους του σχολείου και πρέπει να προσέρχονται έγκαιρα για την παραλαβή τους. Κάθε καθυστέρηση δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών που ολοκληρώνουν το πρόγραμμά τους, αλλά και για όσους συνεχίζουν το μάθημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου