Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Έναρξη Προγράμματος Σχολικά Γεύματα στις Σχολικές Μονάδες


Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ΟΠΕΚΑ, μάς γνωστοποιήθηκε πως τη Δευτέρα 5/11/2018 θα ξεκινήσει η διανομή των Σχολικών Γευμάτων στις ενταγμένες, στο εν λόγω Πρόγραμμα, Σχολικές Μονάδες των Δήμων Πειραιά και Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Σύμφωνα με την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων (8/21.09.2018), από τους  μαθητές-τριες που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα των δωρεάν σχολικών γευμάτων, μόνο οι μαθητές του Ολοήμερου θα σιτίζονται στο σχολείο όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Οι υπόλοιποι μαθητές-τριες θα παίρνουν το γεύμα στο σπίτι τους. Επομένως πρέπει να φροντίσετε τα παιδιά να έχουν καθημερινά μια καθαρή πλαστική σακούλα για να τοποθετούμε το γεύμα τους.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών των επιλεγμένων σχολείων, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων-κηδεμόνων αυτών.
Το μενού του Προγράμματος αφορά και στις πέντε (5) εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Τα παραπάνω γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένους προμηθευτές, που διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί. Επιπρόσθετα, προβλέπονται συνεχείς πιστοποιημένοι έλεγχοι από αρμόδιους φορείς κατά την προμήθεια, διαδικασία παρασκευής και διανομής των γευμάτων.
Τις ημέρες που το σχολείο είναι κλειστό (αργίες, εκλογές, εορτές κλπ) οι μαθητές δεν θα λαμβάνουν γεύματα.
Από την Διεύθυνση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου