Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ελένη Δικαίου

Την Τρίτη 02/05/2017, οι μαθητές της Γ΄ τάξης και οι εκπαιδευτικοί των τάξεων: Μελπομένη Γιαννακοπούλου και Βασίλειος Κοντογεώργος, στα πλαίσια της εβδομάδας βιβλιοφιλίας στο σχολείο μας, καλωσορίσαμε την αγαπημένη μας συγγραφέα κ. Ελένη Δικαίου, που είχε την ευγενή καλοσύνη να ανταποκριθεί άμεσα στην πρόσκλησή μας για να μοιραστεί μαζί μας σκέψεις, αναζητήσεις, οράματα.
   Το συγγραφικό της έργο πολύπλευρο, παραγωγικότατο, ποιοτικότατο, ξεχωριστό, ενώ η σημαντικότατη προσφορά της στον ευαίσθητο τομέα της παιδικής λογοτεχνίας, ως αστείρευτη πηγή, συνεχίζει να ιχνηλατεί με υπευθυνότητα, συνεχή επαγρύπνηση, περισσή δεξιοτεχνία και φαντασία το παιδικό λογοτεχνικό μονοπάτι και όχι μόνον.
   Όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, αγκαλιάσαμε με πολλή αγάπη το έργο της, ενώ επικεντρωθήκαμε λόγω της προγραμματισμένης  συνάντησης, στο βιβλίο της: «Ένας ήρωας με … πέταλα», ένα έργο που ξεχειλίζει από ευαισθησία, περιπέτεια, εναλλαγή συναισθημάτων, πλούσια πλοκή, πληθώρα μηνυμάτων, οδηγεί σε έντονη περίσκεψη και αφυπνίζει συνειδήσεις.
   Οι μαθητές μας από τη μεριά τους προσπάθησαν να ξεκλειδώσουν και να αποδώσουν το περιεχόμενο του προαναφερθέντος βιβλίου με πολυποίκιλες εικαστικές εκδοχές (δράσεις) ιδιαίτερα ευφάνταστες και εμπνευσμένες, έχοντας αρωγούς συχνά πυκνά και τους ίδιους τους γονείς.
   Είμαστε ευγνώμονες για την παρουσία της και για το σπουδαίο πολιτιστικό της έργο.
Για να δείτε το καλωσόρισμα της συγγραφέως Ελένης Δικαίου στο σχολείο μας, καθώς και τις σχετικές δράσεις δασκάλων και μαθητών πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου