Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

14 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη – 14 Νοεμβρίου- είναι η βασική εκστρατεία σε παγκόσμιο επίπεδο για να  ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το κοινό για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της πάθησης αυτής. 
Το σχολείο μας ακολουθώντας λοιπόν την παραπάνω εκστρατεία ενημέρωσης, προχώρησε σε σχετικές δράσεις: 

Οι μαθητές της Β τάξης μαζί με τη δασκάλα τους Ελεάννα Ζάρκου διάβασαν στην τάξη το θεατρικό «Ο Παντεσπάνιους κι εγώ» και μίλησαν γενικά για τον σακχαρώδη διαβήτη. Γνώρισαν τον συγγραφέα του βιβλίου μέσα από το διαδίκτυο και κατασκεύασαν αφίσες με τους ήρωες του θεατρικού. Τέλος έφτιαξαν παζλ με θέμα την υγιεινή διατροφή ως δώρα… για τον Παύλο. Για να δείτε την εργασία τους πατήστε εδώ.

Οι μαθητές του Γ1΄ ζωγράφισαν μαζί με τον δάσκαλό τους Βασίλη Κοντογεώργο, διάφορα θέματα για την υγιεινή διατροφή και γενικά για τις τροφές που αγαπούν ή αντιπαθούν. Χωρίζοντας το χαρτί τους στα δύο διαχώρισαν τις τροφές σε υγιεινές και ανθυγιεινές. Για να δείτε την εργασία τους πατήστε εδώ.

Οι μαθητές της Γ τάξης μαζί με τη δασκάλα τους Μελπομένη Γιαννακοπούλου κατασκεύασαν κολάζ από ομάδες εργασίας πέντε ατόμων και επικεντρώθηκαν στη σπουδαιότητα της υγιεινής διατροφής, της άθλησης και της καλής διάθεσης. Για να δείτε την εργασία τους πατήστε εδώ.

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης  ενημερώθηκαν από τις δασκάλες τους, Μαρία Γκαναβία και Μαρία Ζήση, για τον σακχαρώδη διαβήτη και τα μέτρα πρόληψης. Συνεργάστηκαν κατά ομάδες και δημιούργησαν κολάζ. Για να δείτε την εργασία τους πατήστε εδώ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης μαζί με τους δασκάλους τους, Αλεξάνδρα Λούκενα και Χρήστο Μόκα, παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων «Θανάσης Βέγγος» του σχολείου, ενημερωτικά βίντεο και προσαρμοσμένες παρουσιάσεις παθολόγων - διαβητολόγων και βιοπαθολόγων, για μαθητές δημοτικού, σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη.                                                                                     
Έγιναν συζητήσεις και απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα που αφορούσαν την υγιεινή διατροφή, ως ένα από τα σημαντικότερα μέτρα πρόληψης και αρωγής στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη.
Για να δείτε σχετικές φωτογραφίες, πατήστε εδώ:
Για να δείτε τις παρουσιάσεις και τα βίντεο, πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους: 

Επίσης οι Γυμνάστριες Μαρία Σταυροπιερράκου και Μαρία Οικονομάκη ενημέρωσαν τους μαθητές του σχολείου μας σχετικά με τα συμπτώματα και την πρόληψη της νόσου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου