Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη «Το αίμα μας ενώνει όλους» (Blood connect us all ).


Η παγκόσμια κοινότητα, αναγνωρίζοντας την επιστημονική προσφορά του Γερμανού γιατρού Καrl Landsteiner, του επιστήμονα που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος, επέλεξε την 14 Ιουνίου, ημέρα γέννησής του, ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

O εορτασμός της ημέρας στοχεύει : Στην εξάλειψη κάθε προκατάληψης, φόβου και άγνοιας σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία και στην αναγνώριση των σιωπηλών εθελοντών αιμοδοτών που αθόρυβα και ανιδιοτελώς προσφέρουν το αίμα τους σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Για το έτος 2016, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, θέτει ως κεντρικό μήνυμα, «Το αίμα μας ενώνει όλους» (Blood connect us all ), όπου με το μήνυμα αυτό επιδιώκεται να προβληθεί η αλυσίδα αλληλεγγύης : εθελοντής αιμοδότης – αίμα – ασθενής.
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι επί της ουσίας προσφορά στο συνάνθρωπο. Είναι ένα δώρο που μπορεί να σώσει ζωές και να προσφέρει ένα νέο συμβόλαιο ζωής σε πολλούς ανθρώπους που το χρειάζονται. Με την αιμοδοσία ο εθελοντής αιμοδότης προσφέρει δυο αγαθά χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 5 λίτρα που διαθέτει.
Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου