Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Το καράβι στην τέχνη μέσα από τον χρόνο»

Οι μαθητές της Δ΄2 τάξης του σχολείου μας, συμμετείχαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016, στο πολιτιστικό πρόγραμμα : «Το καράβι στην  τέχνη μέσα από τον χρόνο», με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς: τη Μελπομένη Γιαννακοπούλου (δασκάλα της τάξης), τον Σέργιο Γεωργακόπουλο (εκπαιδευτικό της Πληροφορικής) και την Ανδρονίκη Τσιώρου (εκπαιδευτικό των Εικαστικών).
   Βασικός σκοπός: ανάδειξη της πολιτισμικής μας ταυτότητας μέσα από ένα εικαστικό – πολιτισμικό ταξίδι στον χρόνο, ανοίγοντας πανιά με ρότα τη φαντασία, τη διαχρονικότητα της τέχνης σε σχέση με το καράβι και τη ναυτοσύνη των Ελλήνων.
   Το πολιτιστικό πρόγραμμα παρουσιάζεται σε τρία μέρη:

  • Βιωματικές δράσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις, σταχυολόγηση υλικού, κατασκευές, ζωγραφική, κολλάζ, παραγωγή γραπτού λόγου, δημιουργία παραμυθιού, παροιμίες, ακροστιχίδες, λαογραφική γωνιά, φιλαναγνωσία κ.ά. Για να το διαβάσετε πατήστε εδώ.
  • Εικαστικές δημιουργίες με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού των Εικαστικών, Ανδρονίκης Τσιώρου. Για να δείτε τις εργασίες πατήστε εδώ.
  • Ηλεκτρονικό βιβλίο “Hellas Liberty”, ο εκπαιδευτικός της Πληροφορικής, Σέργιος Γεωργακόπουλος. Για να το διαβάσετε πατήστε εδώ.


Καλό καλοκαίρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου