Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

 Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος για το σχολικό έτος 2013-2014, «Ο Πειραιάς μέσα από την τέχνη», οι μαθητές της Ε΄ τάξης του σχολείου μας, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους Ευθαλία Λέκκα και Μελπομένη Γιαννακοπούλου, την Τρίτη, 11/03/2014, επισκέφτηκαν τη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιελάμβανε:
 Ξενάγηση από την υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Αρχαιολόγο-Μουσειολόγο Αθηνά Πάνου, στην αίθουσα με τις ελαιογραφίες, με θεματολογία γύρω από τη θάλασσα, τα λιμάνια και τον Πειραιά, όπου δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα σε Έλληνες ζωγράφους που απαθανάτισαν τον Πειραιά όπως: Δημήτρη Τηνιακό, Κωνσταντίνο Μαλέα, Κωνσταντίνο Ρωμανίδη, Χατζή, Οικονόμου κ.ά. 
 Γνωριμία με τα έργα του γνωστού γλύπτη Γ. Καστριώτη, τα οποία βρίσκονται σε διπλανή αίθουσα και τέλος πρόσβαση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που είναι πλαισιωμένος με καβαλέτα και σύνεργα ζωγραφικής όπου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη ζωγραφική μέσα από την καθοδήγηση της κυρίας Μαρίας Ιορδανίδου. Στην όλη καλλιτεχνική διαδρομή παρευρισκόταν και η κυρία Μαρία Ζεϊμπέκη. 
 Η φιλική διάθεση των ιθυνόντων, το ευχάριστο και δημιουργικό κλίμα και η μεγάλη τους αγάπη για την τέχνη και τα παιδιά μάς άφησαν άριστες εντυπώσεις και μάς εφοδίασαν με γνώσεις, όπου αρκετές από αυτές είχαν βιωματικό χαρακτήρα. 
 Ακολούθησε περιπατητική μέχρι το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά και την Αγία Τριάδα. 
 Για να δείτε σχετικές φωτογραφίες πιέστε εδώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου