Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Θέατρο κάτω από τη Γέφυρα: «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη»

Ο Αριστοφάνης, σατιρικός ποιητής και ο πιο γνωστός εκπρόσωπος της αρχαίας κωμωδίας, ζωντάνεψε και θέριεψε για μια ακόμα φορά με τις ιστορίες του μπροστά στα μάτια των μαθητών μας των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, των δασκάλων τους και των εκπαιδευτικών του Τ.Ε. και της Παράλληλης Στήριξης, σήμερα, 14/02/2014, μέσα από ένα αφιέρωμα της θεατρικής ομάδας «Κάτω από τη Γέφυρα», προς τον Δημήτρη Ποταμίτη, άξιο ηθοποιό, σκηνοθέτη, συγγραφέα και συντάκτη του εμπνευσμένου θεατρικού έργου: «Οι ιστορίες του παππού Αριστοφάνη».
  Μια θαυμαστή διασκευασμένη τετραλογία, η οποία  κάνει οικείες και αγαπητές στο παιδικό κοινό τις αρχαίες κωμωδίες του Αριστοφάνη: «Ειρήνη», «Αχαρνείς», «Πλούτο» και «Όρνιθες».
 Διαχρονικός, επίκαιρος, καυστικός, με πηγαίο χιούμορ, ο σατιρικός κωμικός της αρχαιότητας, επέλεγε ως ήρωες απλούς καθημερινούς ανθρώπους της αγροτικής γης και της βιοπάλης, στενά δεμένους με τη φύση, που τολμούσαν να ατενίζουν με καθαρό αλλά και ονειροπόλο βλέμμα τη ζωή και έθεταν ως στόχους  την ειρήνη και τη δικαιοσύνη στον τόπο τους χωρίς να νοιάζονται να αναμετρηθούν με την φαυλότητα, την αδικία, την εκμετάλλευση, το αιμοβόρο προσωπείο του πολέμου και την ένδεια της ψυχής και του σώματος.      
    Συνταξιδευτές και υποστηρικτές του έργου των απλών αλλά φωτισμένων αυτών πολιτών υπήρξαν  εκτός των άλλων αντιπρόσωποι πτηνών και το ταπεινό κατά τα άλλα σκαθάρι.
    Κοστούμια που παρέπεμπαν στο χθες και στο σήμερα,  ευρηματικές σκηνοθετικές πινελιές, μουσική επένδυση άρρηκτα δεμένη με το περιεχόμενο κάθε ιστορίας και τραγουδιστικές παρεμβολές με διαχρονικά  μηνύματα μάγεψαν μικρούς και μεγάλους και ανάδειξαν και απογείωσαν τη δυναμική της θεατρικής παράστασης. 
Για να δείτε σχετικές φωτογραφίες πιέστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου