Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

 

Παρακολούθηση δράσεων του Πανελλήνιου Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος  στο πολιτιστικό κέντρο: «ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ», στις 17-04-2024, από τις Ε΄1 και Ε΄2 τάξεις

   Οι μαθητές των Ε΄1 και Ε΄2 τάξεων την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024, είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στο πολιτιστικό κέντρο: «Αντώνης Σαμαράκης», μετακινούμενοι με πούλμαν του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, όπου συμμετείχαν σε δράσεις σε εργαστήρια βιωματικά και δημιουργικά, που προηγήθηκαν της παρακολούθησης αρχαίου δράματος.

   Το Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος διοργανώθηκε από τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Ορίζοντες» και είχε διάρκεια τεσσάρων ημερών από τις 17-04-2024 έως τις 20-04-2024..

    Αρχικά οι μαθητές της Ε΄1 τάξης συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού. Μέσα από τη μίμηση και τη μουσική επικοινώνησαν με έναν διαφορετικό τρόπο και ενίσχυσαν τη φαντασία  τους.

   Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα  σε άλλη αίθουσα οι μαθητές της Ε΄2 τάξης ασχολήθηκαν με τις κατασκευές μασκών από γυψόγαζες με ζήλο, κέφι, δημιουργικότητα, σε επίπεδο ομαδοσυνεργατικό.

  Μετά το πέρας των παραπάνω δράσεων οι μαθητές παρακολούθησαν ένα μικρό απόσπασμα από την Αντιγόνη του Σοφοκλή, θίασος: «Αναντάν Μπαμπαντάν» και τη Λυσικράτη, διασκευή της Λυσικράτης , από το Δημοτικό Σχολείο Γόννων  Λάρισας.

   Εξαιρετικά αφιερώματα, όπου αναδείχθηκαν πτυχές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που φώτισαν την ψυχή και το μυαλό μας.

   Εκπαιδευτικοί: Γκαναβία Μαρία, Γιαννακοπούλου Μελπομένη, Κανίδης Νικόλαος, Παπαδόντα Λαμπρινή










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου