Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών στις 8 Μαρτίου, τα πρωτάκια του Α2 ασχολήθηκαν με μια σπουδαία πρωτοπόρο που άλλαξε τον κόσμο. Συγκεκριμένα ο μαθητής Λ. του Α2, με την καθοδήγηση των δασκάλων του Ε. Καρζή και Χ. Αναστασιάδου, ετοίμασε και παρουσίασε στην ολομέλεια μία αφίσα για τη ζωή και τα κατορθώματα της Αμέλια Έρχαρτ, Αμερικανίδας πιλότου, που έκανε μόνη της υπερατλαντικό ταξίδι το 1932 και ήθελε να γίνει η πρώτη γυναίκα αεροπόρος που θα γυρίσει τον κόσμο με αεροπλάνο. Το 1937 χάθηκαν τα ίχνη του αεροπλάνου της Αμέλια στον Ειρηνικό Ωκεανό στην τελευταία της πτήση, όμως το θάρρος και η επιμονή της ενέπνευσαν επόμενους πιλότους.

Συμπληρώσαμε τις γνώσεις μας για την Αμέλια Έρχαρτ διαβάζοντας στην τάξη το αντίστοιχο δισέλιδο από το βιβλίο Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο της Κ. Πανκχερστ, εκδ. Μεταίχμιο.

Έπειτα κατασκευάσαμε αεροπλανάκια και ζωγραφίσαμε την Αμέλια, έτοιμη να πετάξει για νέες περιπέτειες!

Τα λόγια της πάντα θα μας εμπνέουν και θα μας παρακινούν: 
"Οι γυναίκες, όπως οι άντρες, πρέπει να προσπαθούν να καταφέρουν το αδύνατο. Κι αν δεν το καταφέρνουν, η αποτυχία τους, θα είναι δοκιμασία για άλλα άτομα." Αμέλια Έρχαρτ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου