Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

 Ημέρα αφιερωμένη στην αγάπη!

Στις 14 Φεβρουαρίου 2024, την ημέρα της αγάπης τα παιδιά του Αμε τις δασκάλες τους, Ευαγγελία Καρζή και Χριστίνα Αναστασιάδου, διαβάσαμε το βιβλίο Η Αγάπη: Πλάτων, εκδ. Διόπτρα για να γίνουμε μικροί και μικρές φιλόσοφοι και να ψάξουμε την αγάπη όχι στην εξωτερική εμφάνιση ή στα πράγματα που έχουν οι άνθρωποι, αλλά στον εσωτερικό τους κόσμο, στην ψυχή τους.


Δημιουργήσαμε κάρτες αγάπης, στις οποίες έγραψαν τι αγαπούν σε μας οι δασκάλες μας, συμμαθητές και συμμαθήτριές μας! Όπως έλεγε η πλατωνική φιλοσοφία στο βιβλίο που διαβάσαμε, δε σταθήκαμε στα εξωτερικά χαρακτηριστικά αλλά στα σημεία που κάνουν μοναδικούς τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές μας. Ζωγραφίσαμε τις κάρτες και στο σπίτι θα συμπληρώσει και η οικογένειά μας λόγια αγάπης για μας!



Επειδή όταν αγαπάμε είμαστε ενάρετοι και καλοσυνάτοι, ταίριαξε σήμερα να διαβάσουμε ακόμη το βιβλίο Καλοσύνη, εκδ. Ψυχογιός. Σε αυτό το βιβλίο υπάρχουν πολλές ιδέες να δείξουμε την καλοσύνη μας και κάποιες τις κάναμε πράξη με τους συμμαθητές/-τριές μας καθώς τις διαβάζαμε.



Η συμμαθήτριά μας Ζ. πήρε την πρωτοβουλία και ετοίμασε κάρτες με ζωγραφιές για όλα τα παιδιά και τις δασκάλες του Α2! Μια πολύ γλυκιά πράξη, που μοίρασε αγάπη σε όλους και όλες και έφτιαξε τη μέρα μας! Ευχαριστούμε, Ζ. !




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου