Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Εικαστικές δράσεις στον αύλειο χώρο του σχολείου


Ο Διευθυντής του σχολείου, στα πλαίσια ενός σχολείου, ακόμη φιλικότερου προς μικρούς και μεγάλους, κτιριακά και αισθητικά, πρότεινε στους εκπαιδευτικούς, με τη συμμετοχή και του ιδίου, να προβούν σε δράσεις καλλωπισμού, των αύλειων χώρων του σχολείου, με την ενεργό  συμμετοχή όλων  των μαθητών, αρχής γενομένης από τον α΄ όροφο, με χρήση σε μεγάλο βαθμό και ανακυκλώσιμων αγαθών.
       Αρχικά οι πόρτες όλων των τάξεων, καθώς και των: τμημάτων Ένταξης και ΖΕΠ, στολίστηκαν χειροτεχνικά και ζωγραφικά από τους μαθητές κάθε τμήματος και καθημερινά μια όαση χρωμάτων, θεμάτων, δημιουργίας και καλαισθησίας συντρόφευε την καθημερινότητα όλων μας.
   Κατόπιν με παλιά λάστιχα, πλαστικά καπάκια, κασόνια και παλιές καρέκλες, φτιάχτηκαν ζαρντινιέρες βάτραχοι και πασχαλίτσες, τρενάκια με βαγόνια – ανθόκηπους, παγκάκια, πίνακες ανακοινώσεων, ενώ σχεδιάστηκαν από τους εκπαιδευτικούς των Εικαστικών λογής λογής επιδαπέδια παιχνίδια.
     Κεντρικό μέλημα, σε όλο αυτό το εικαστικό ταξίδι, υπήρξε η ανάδειξη ενός  σχολείου βιωματικού, διαδραστικού,  ομαδοσυνεργατικού με έντονα περιβαλλοντικό, πολιτιστικό, αισθητικό, δημιουργικό και φιλικά προσκείμενο χαρακτήρα. 
Για να δείτε τις εργασίες των μαθητών πατήστε εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου