Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής

Το Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής, βρίσκεται στην οδό Μελιδώνη  4-6, στον Κεραμεικό. Είναι στεγασμένο σε ένα νεοκλασικό κτήριο του 1875, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Κεραμεικού και τον περίβολό του. Διαθέτει εκθεσιακούς χώρους και αποτελεί σημαντικό κέντρο προβολής της ελληνικής κεραμικής των νεότερων χρόνων, από τις αρχές του 19ου αιώνα και μετά.
   Οι μαθητές των Δ΄1 και Δ΄2 τάξεων επισκέφτηκαν στις 07/03/2016, τον παραπάνω μουσειακό χώρο, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων, Γεώργιο Σπυριδάκη, Μελπομένη Γιαννακοπούλου και την εκπαιδευτικό των Εικαστικών, Νίκη Τσιώρου.



 Με τον εύπλαστο πηλό έφτιαξαν μολυβοθήκες και καλαθάκια, ενημερώθηκαν για τον ποδοκίνητο και χειροκίνητο τροχό, που υπήρξαν πολύτιμα εργαλεία των αγγειοπλαστών, είδαν λογιών λογιών χρηστικά πήλινα αντικείμενα,  πληροφορήθηκαν για τα είδη αργίλου και την  τεχνική της πηλοπλαστικής, όπου με υλικά την άργιλο (γη), το νερό και τη φωτιά  - τρία από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης - οι παλαιότεροι με την άρτια τεχνική τους, το μεράκι τους και το ταξιδιάρικο πνεύμα τους έδιναν πνοή σε κάθε κεραμικό τους έργο και κοσμούσαν την καθημερινότητα των Ελλήνων, συνταιριάζοντας  μοναδικά το γήινο με το ονειρικό. Για να δείτε σχετικές φωτογραφίες πιέστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου