Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Αποκριάτικες εκδηλώσεις

   



  Φθάσαμε και στην τελευταία Παρασκευή των Αποκριών. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι μαθητές μας, αφού προηγήθηκαν μαθήματα, αφιερώματα και κατασκευές αποκριάτικες, ντυμένοι με λογιών - λογιών στολές, μόλις ήρθε η ώρα της αναβίωσης των εθίμων, ξεχύθηκαν με κέφι στον αύλειο χώρο του σχολείου.



  Ευθύς αμέσως λάμπρυναν τη γιορτινή ατμόσφαιρα με τις καρναβαλικές τους μεταμφιέσεις και πετώντας σερπαντίνες, που ζωγράφιζαν το γαλανό της ημέρας - με τις πολύχρωμες σαϊτιές τους - υποδέχθηκαν το αποκριάτικο πνεύμα των ημερών με διάπλατα χαμόγελα και χαρούμενες φωνές.

  Έπαιξαν διάφορα ομαδικά παιχνίδια, χόρεψαν παραδοσιακούς και νεότερους χορούς με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών της Φυσικής Αγωγής Μαρίας Σταυροπιερράκου και Γιώργου Ματζαράκη, πήραν μέρος ανά τάξεις στην αίθουσα εκδηλώσεων, σε μουσικοκινητικά και θεατρικά δρώμενα, γεύτηκαν σπιτικές λιχουδιές και διασκέδασαν με την ψυχή τους. 


  Το αποκριάτικο ξεφάντωμα συνεχίστηκε με το παραδοσιακό γαϊτανάκι και τα δημοτικά χορευτικά τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπου πιασμένα χέρι - χέρι, συνυφασμένα με την ενότητα του ελληνικού λαού, είχαν την τιμητική τους. 

  Ο χαρταετός του σχολείου μας, γραπωμένος με περισσή ευλυγισία από τα κάγκελα του πρώτου ορόφου, διασκέδαζε και αυτός μαζί μας, σε όλη τη διάρκεια της γιορτινής, αποκριάτικης ατμόσφαιρας, γέρνοντας τη χάρτινη φορεσιά του προς τη μεριά μας, χαιρετώντας μικρούς και μεγάλους με τα αέρινά του λικνίσματα, σιγοντάροντας με τον δικό του τρόπο τα παραδοσιακά βήματα των χορών και περιμένοντας καρτερικά, τον ερχομό της Καθαράς Δευτέρας για να πετάξει αυτή τη χρονιά ακόμα ψηλότερα, ταξιδεύοντας τις εγκάρδιες ευχές μας στον γαλάζιο ουρανό της νιοφερμένης Σαρακοστής.

  Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχοντας και φέτος ενεργά στη διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων, ανάδειξαν την αναγκαιότητα, τη διαχρονικότητα, και τον σεβασμό στις παραδόσεις μας με την ευγενική συνδρομή και τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.


  Καλή Σαρακοστή!

   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου