Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Λαζαράκια

Το Β1, την Τετάρτη 1 Απριλίου, έφτιαξε παραδοσιακά «Λαζαράκια» στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, με τη συμμετοχή του Β1 από το 6ο Δ.Σ. Κερατσινίου.
Οι δασκάλες των δύο σχολείων, Έλλη Κουνάνου και Αλεξάνδρα Λούκενα, αφού αναφέρθηκαν στην Ανάσταση του Λαζάρου και το πατροπαράδοτο έθιμο από τα Δωδεκάνησα, προχώρησαν στην παρασκευή του ομοιώματος του Λαζάρου.
Χωρισμένοι σε ομάδες, οι μικροί «φουρνάρηδες» , ακολουθούσαν τις οδηγίες των δασκάλων και με τη βοήθεια του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, των έμπειρων μαμάδων και γιαγιάδων, έπλασαν αφράτα ζυμαράκια. Έφτιαξαν μια νηστίσιμη γέμιση, από καρύδι, αμύγδαλο, σουσάμι, μέλι, γαρίφαλο και κανέλα και γέμισαν το ζυμάρι τους. Στόλισαν το μικρό ομοίωμα με γαρίφαλα και σχέδια, αναβιώνοντας  έτσι απλά και  με μεγάλο ενθουσιασμό το όμορφο έθιμο.
Έπειτα, τα παιδιά των δύο σχολείων έπαιξαν στο προαύλιο και γευμάτισαν όλα μαζί. Στη συνέχεια ανέβηκαν στην αίθουσα του Β1 και τραγούδησαν τα «κάλαντα» του Λαζάρου. Στα παιδιά του 6ου δόθηκαν πασχαλινές λαμπάδες, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ως ένδειξη φιλίας των δύο σχολείων, συνοδευόμενες με τις θερμότερες ευχές για το Πάσχα.
Τα λαζαράκια μεταφέρθηκαν στον φούρνο της γειτονιάς και ψήθηκαν με μεγάλη επιτυχία.


Για να δείτε σχετικές φωτογραφίες, πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου