Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Υποδεχόμενοι την Πρωτομαγιά

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων ξεκίνησε εδώ και μέρες μια γενικευμένη δράση από εκπαιδευτικούς, μαθητές  και με τη συνδρομή γονέων με στόχο να υποδεχτούν την Πρωτομαγιά.
Αρχικά μαζεύτηκαν ξύλινες παλέτες και μετατράπηκαν σε πρωτότυπες ζαρντινιέρες.
Κατόπιν μέσα από τις ευφάνταστες ζωγραφιές και σχεδιαστικές προτάσεις των μαθητών ανά τμήμα και τάξη, έχοντας ως αισθητικά μέσα, τα πινέλα, τα χρώματα, το κέφι και τη δημιουργική τους φαντασία  οι ζαρντινιέρες μετατράπηκαν σε μικρά ... έργα τέχνης.
 Η βιωματική, διαδραστική και περιβαλλοντική αυτή δραστηριότητα συνεχίστηκε με την τοποθέτηση πολύχρωμων λουλουδιών που έφεραν τα ίδια τα παιδιά, μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και καλλιέργειας της οικολογικής συνείδησης, μεταμορφώνοντας τον εξωτερικό χώρο των τάξεων σε ένα ανθοστόλιστο γιορτάσι με τις χρωματικές αποχρώσεις των λουλουδιών και επενδύοντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα με μεθυστικές μυρωδιές και χαρούμενες παιδικές φωνές.

Λειτουργώντας σαν μελίσσι με το νέκταρ των ανοιξιάτικων χρωμάτων, οι μαθητές μας ζωγραφίζουν ένα μέλλον θεμελιωμένο στην αγάπη, τη συνεργασία, τη δημιουργία, όπου αναδεικνύονται και προβάλλονται μηνύματα σεβασμού προς τη φύση και το περιβάλλον, αλλά και ομοθυμίας και ομοψυχίας μικρών και μεγάλων.

Για περισσότερες φωτογραφίες πιέστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου