Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Κεραμεικού και τον περιβάλλοντα χώρο

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης, στις 24/04/2015, ημέρα Παρασκευή, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Κεραμεικού και τον περιβάλλοντα χώρο, επί της οδού Ερμού 148, όπου εκτός των άλλων ήταν εφοδιασμένοι με ερωτηματολόγια, ανά ομάδες, λειτουργώντας ως μικροί αρχαιολόγοι και ερευνητές, προκειμένου να καταγράψουν αναλυτικά: αγάλματα, επιτύμβιες στήλες και αγγεία που απεικονίζουν σφίγγες, στα πλαίσια του πολιτιστικού τους προγράμματος «Ανακαλύπτοντας τις σφίγγες», ενώ συνοδεύτηκαν από τους εκπαιδευτικούς: Βασίλειο Κοντογεώργο, δάσκαλο Γ΄1 τάξης, Μελπομένη Γιαννακοπούλου, δασκάλα Γ΄2 τάξης και Ανδρονίκη Τσιώρου, εκπαιδευτικό Εικαστικών.


Η ημέρα ήταν ηλιόλουστη, η διάθεση των παιδιών ανοιξιάτικη και η περιέργεια και η ανυπομονησία τους για το τι θα δουν και πότε επιτέλους θα αρχίσει η δράση μεγάλη. Η υπευθυνότητα και η συμμετοχικότητά τους καθ’ όλη τη διάρκεια υπήρξε αξιοθαύμαστη.

Στον περίβολο του Μουσείου η φύση μάς υποδέχθηκε με τη γιορτερή της φορεσιά συμπληρώνοντας και αποζημιώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την όλη μας περιήγηση. 

Στόχος της επίσκεψης: η προσέγγιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, επικεντρωμένη στον συναρπαστικό, αινιγματικό και μυστηριακό κόσμο των σφιγγών με ένα πιο βιωματικό και διαδραστικό τρόπο.

Αξίζει να αναφερθούν: Η φιλοξενία και η διευκόλυνση στη μετάβαση από τη μία αίθουσα του Μουσείου στην άλλη από τους υπευθύνους του Μουσείου, η διακριτική καθοδήγησή τους στην περιπατητική μας στον εξωτερικό αρχαιολογικό χώρο, καθώς επίσης και το εποπτικό υλικό που μοιράστηκε στους μαθητές μας στην είσοδο του Μουσείου.

Για περισσότερες φωτογραφίες πιέστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου