Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Αποκριάτικες κατασκευές - Β1

Οι μαθητές του Β΄1, με τη βοήθεια της δασκάλας τους Αλεξάνδρας Λούκενα κατασκεύασαν αποκριάτικες μάσκες του «κόμη και της κόμισσας» , μάσκες «γλυκά ποντικάκια», πολύχρωμα καπέλα «παγόνια» και έναν «αποκριάτικο παλιάτσο».      
  Οι πρωτότυπες μάσκες του κόμη και της κόμισσας είναι από μεταλλιζέ χαρτόνι, στολισμένες με ποικίλα χάρτινα σχέδια, χρυσόσκονη και γκοφρέ βολάν. Στηρίζονται σε γυαλιστερά συρματάκια πίπας και κρατιούνται με το χέρι.                                      
  Τα γλυκά ποντικάκια βαμμένα σε ροζ και γκρι αποχρώσεις με καπελάκια ή φιογκάκια, ταίριαξαν χαριτωμένα στα μικρά παιδικά προσωπάκια.                                                                                               Τα χαρωπά καπέλα - παγόνια φτιάχτηκαν με πολύχρωμα χαρτονάκια σε σχήμα  φτερού που κολλήθηκαν σε μια φατσούλα πουλιού και στερεώθηκαν στο παιδικό κεφαλάκι με φαρδιά λουρίδα χαρτονιού.

Ο αποκριάτικος παλιάτσος είναι φτιαγμένος από χαρτί υγείας, ντυμένος με γλασσέ χαρτί, γκοφρέ διαφορετικών χρωμάτων, με χεράκια από σύρμα πίπας. Στηρίζεται σε δυο αστεία παπουτσάκια. 
Για περισσότερες αποκριάτικες κατασκευές πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου