Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

«Μη φοβάσαι, είμαστε εδώ!»

Στις 21 και 22 Οκτωβρίου οι μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μη φοβάσαι, είμαστε εδώ!»
Μέσα από μια μικρή, απλή αλλά περιεκτική σε νοήματα παράσταση κουκλοθέατρου, οι μικροί μαθητές εντόπισαν τις περιπτώσεις του σχολικού εκφοβισμού και της βίας. Αναγνώρισαν τα συναισθήματα θυμού, πόνου, μοναξιάς, φιλίας των ηρώων του έργου και εκδήλωσαν και τα δικά τους.
Μέσα από μικρά δρώμενα και μιμήσεις έγιναν και τα ίδια μάρτυρες ανάλογων καταστάσεων, θύματα ή θύτες. Κατανόησαν τους τρόπους αντιμετώπισής τους μέσα από παιχνίδια και διαγωνισμούς ερωτήσεων.
Ανακάλυψαν τους τρόπους συμβιβασμού των διαφορών που έχουν μεταξύ τους και τους τρόπους συνύπαρξής τους με τους άλλους που διαφέρουν.
Ζωγράφισαν ομαδικά πίνακες φιλίας και αγάπης, ενάντια στη βία και τον εκφοβισμό, τους οποίους στόλισαν στις τάξεις τους.
Στο τέλος πήραν έπαινο επιτυχούς συμμετοχής τους στο πρόγραμμα και Αλφαβητάρια «Δεν αγαπώ τη Βία» που συμπλήρωσαν τα ίδια, με συναισθήματα που θα πρέπει να νιώθουν στο σχολείο τους.
Για περισσότερες φωτογραφίες πιέστε εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου