Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο Περάματος

Στα τέλη Μαΐου το σχολείο μας έγινε αποδέκτης μιας ιδιαίτερης πρόσκλησης από το Ειδικό Σχολείο Περάματος, όπου παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες, θα παρουσίαζαν παραολυμπιακά αγωνίσματα και αθλητικά παιχνίδια.
Έτσι με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό οι Α΄ και Β΄ τάξεις με τη συνοδεία των δασκάλων τους, Αλεξάνδρας Λούκενα,   Σοφίας Μαρκοπούλου, Ελένης Μπουλμάνου και Σοφίας Πυργιλή, στις 3 Ιουνίου, επισκέφτηκαν το κλειστό γυμναστήριο Περάματος για να παρακολουθήσουν τις γυμναστικές επιδείξεις τους.
Τα παιδιά του ειδικού σχολείου ήταν χωρισμένα σε τέσσερις ομάδες και ασχολούνταν περιοδικά και τμηματικά με διαφορετικό αγώνισμα ή θέμα. Υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους κατάφερναν με μεγάλη επιτυχία να ολοκληρώσουν και να ανταποκριθούν σε κάθε πρόκληση.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έκπληξη οι μαθητές μας, παρακολουθούσαν και επιβράβευαν τους μικρούς αθλητές για τις επιδόσεις τους. Ακολούθως και με μεγάλη προθυμία, ανταποκρίθηκαν και στο κάλεσμα συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, μαζί με τους αθλητές του Ειδικού σχολείου Περάματος. 
Τα παιδιά μας πρόσφεραν στους μικρούς αθλητές και στο σχολείο τους, αφίσες με ζωγραφιές και μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης, ενώ με την αποχώρησή τους δέχτηκαν τις αναμνηστικές ζωγραφιές από τους δασκάλους και τα παιδιά του ειδικού.
Οι δασκάλες του σχολείου μας θέλουν, για άλλη μια φορά, να εκφράσουν τον θαυμασμό τους και να απευθύνουν τα συγχαρητήριά τους, στους συναδέλφους τους στο Πέραμα, για το δύσκολο έργο, που καλούνται και με σθένος και δύναμη, υπηρετούν επιτυχώς.
Ιδιαίτερα, νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν την Προϊσταμένη του Ειδικού Σχολείου, για την άψογη φιλοξενία  και θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν.
Η γλυκιά, όμορφη συνάντηση και η μοναδική αυτή γνωριμία των παιδιών και των εκπαιδευτικών  των δύο σχολείων, ας σταθεί η αρχή για μια πραγματικά , πολλά υποσχόμενη φιλία και συνεργασία και στο μέλλον.
Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου