Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Έκθεση Ζωγραφικής στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Όταν ο ψυχικός κόσμος του ανθρώπου εκφράζεται μέσα από την τέχνη και απλόχερα απεικονίζεται μέσα από τη ζωγραφική, τότε ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια όλων, ένα εξαίσιο, θεαματικό αριστούργημα.

Αυτό το αριστούργημα κατάφεραν, και με υπερηφάνεια και ενθουσιασμό, παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας. 

Μετά από ενθουσιώδη δουλειά ενός χρόνου, μετά από πολλές ώρες καλλιτεχνικής δημιουργίας, έχοντας για ακούραστο καθοδηγητή και ένθερμο εμψυχωτή, τον καθηγητή εικαστικών, Νικόλα Μιχαλιτσιάνο, πραγματοποίησαν έκθεση ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά

Την Κυριακή, 11 Μαΐου , όλοι όσοι επισκέφτηκαν την έκθεση των μικρών ζωγράφων, θαύμασαν και απόλαυσαν έναν ονειρικό συνδυασμό χρωμάτων και σχεδίων, ένα απερίγραπτο δέσιμο ταλέντου και παιδικής φαντασίας, όλα τέλεια αποτυπωμένα στο απλό, λευκό χαρτί των μικρών μαθητών. 

Με σθένος, έμπνευση, υπομονή και δημιουργική καθοδήγηση ο ζωγράφος και καθηγητής εικαστικών του σχολείου μας Νικόλας Μιχαλιτσιάνος, συνετέλεσε στη σταδιακή εξοικείωση των παιδιών με τα χρώματα και τη χρήση του πινέλου και άλλων υλικών, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να προβάλλουν τα συναισθήματα και τις ζωγραφικές εικόνες του μυαλού και της ψυχής τους επάνω σε λευκές σελίδες που αβίαστα μεταμορφώθηκαν σε ευφάνταστα έργα τέχνης, διακρινόμενα συνάμα για την αισθητική τους και τη μαγική συνδυαστική των χρωμάτων. 

Ακούραστος αρωγός όλης αυτής της προσπάθειας και του υπέροχου αποτελέσματος, στάθηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Κατόπιν επιθυμίας του Νικόλα Μιχαλιτσιάνου, τα έσοδα της έκθεσης, θα δοθούν στο Χατζηκυριάκειο ορφανοτροφείο Πειραιά και στο κοινωνικό παντοπωλείο του σχολείου

Ευχαριστούμε θερμά, τους τοπικούς παράγοντες, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και γενικότερα όσους μάς τίμησαν με την παρουσία τους και συνέβαλαν στην αναγνώριση της προσπάθειας των λιλιπούτειων καλλιτεχνών μας και στην ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου καθώς επίσης και όσους βοήθησαν στο όλο αυτό εκθεσιακό έργο.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Διευθύντρια της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά Ευαγγελία Μπαφούνη και στους λοιπούς υπευθύνους που μάς φιλοξένησαν στον εκπληκτικό και φανταστικό εκθεσιακό χώρο, καθώς επίσης και στην ανεκτίμητη συμβολή του κυρίου Νικόλα Μιχαλιτσιάνου.

 «Θέληση, στο χέρι σου, να υπάρξει! …Η φαντασία ξεδιπλώνεται, το χαρτί μπορεί να βρεθεί... Απλά, ζήτα το από το παιδί και ο κόσμος μπροστά σου, αμέσως με ομορφιά θα στολιστεί!»

Για να δείτε σχετικές φωτογραφίες πιέστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου