Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Περιήγηση στο Αισθητικό Δάσος της Καισαριανής

Οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας, είχαν την τύχη και τη χαρά να συμμετάσχουν την Τετάρτη 07/05/2014, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ομάδας Δρω: «Ίχνη του δάσους», που πραγματοποιήθηκε στο Αισθητικό Δάσος της Καισαριανής, το οποίο βρίσκεται στον Υμηττό, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς: Γεώργιο Σπυριδάκη, Τριανταφυλλιά Μακριδάκη, Ευθαλία Λέκκα και Μελπομένη Γιαννακοπούλου.
   Αρχικά οι μαθητές χωρίστηκαν από τους υπευθύνους του προγράμματος σε τρεις ομάδες εξερευνητών, αφουγκράστηκαν τους ήχους του δάσους, τους πολύτροπους κελαηδισμούς των πουλιών, προσανατολίστηκαν στο χώρο με τη χρήση πυξίδας, προσπάθησαν να αναγνωρίσουν διάφορα φυσικά υλικά,  συζήτησαν για τις φωλιές των πουλιών και τη σημασία τους, αναγνώρισαν και αποτύπωσαν σε καλούπια πατημασιές άγριων ζώων.
    Κατόπιν συνέχισαν  το μαγευτικό τους ταξίδι πεζοπορώντας  μέσα από  στενά και γραφικά μονοπάτια, που έχουν σμιλευτεί από τη βροχή, τον άνεμο και γενικότερα από τα στοιχεία της φύσης με τη διακριτική συμβολή και τον απαιτούμενο σεβασμό φίλων του δάσους.
   Τα παιχνιδίσματα του φωτός σε συνδυασμό με τον  καταπράσινο μανδύα της φύσης, που τον συνέθεταν τα φουντωτά πεύκα, τα λυγερόκορμα και πανύψηλα κυπαρίσσια, η θαμνώδης και καταπράσινη βλάστηση και τον ζωγράφιζαν με την παλέτα τους, τα πολυποίκιλα και χρωματιστά αγριολούλουδα με την ανεπιτήδευτη ομορφιά τους, λάμπρυναν  τη μέρα.
   Η μαγεία του τοπίου συνεπήρε μικρούς και μεγάλους, ενώ η απλότητα και η γενναιοδωρία της φύσης συνέβαλαν στην ψυχική και σωματική ευεξία και συναισθήματα χαράς, ενθουσιασμού και θαυμασμού πλημμύρισαν τις καρδιές όλων.
   Αναμφίβολα το Αισθητικό Δάσος της Καισαριανής, ξεπέρασε με τη μεγαλειώδη, σαγηνευτική και  φυσική του ομορφιά κάθε προσδοκία και χαράχτηκε βαθιά στη μνήμη  και στην ψυχή όλων.
Για να δείτε σχετικές φωτογραφίες πατήστε εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου