Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

13η Αθλητική Ημερίδα «Ευ Αγωνίζεσθαι»

Το σχολείο μας, όντας ευαισθητοποιημένο και σε δράσεις που προάγουν το φίλαθλο πνεύμα, την εξωσχολική φυσική αγωγή των παιδιών και την ευγενή άμιλλα, συμμετείχε στην 13η Αθλητική Ημερίδα «Ευ Αγωνίζεσθαι», που διοργάνωσε η Εθνική  Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας στο Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Πειραιά, στις 14/05/2014.
   Η συμμετοχή ήταν καθολική.  Οι μαθητές μας συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας, είχαν την ευκαιρία ανά ομάδες να έρθουν σε επαφή με το ποδόσφαιρο, την ξιφασκία, την τοξοβολία, τη ρυθμική γυμναστική, τη χειροσφαίριση, την άρση βαρών,  το τραμπολίνο κ.ά. και να γνωρίσουν  άγνωστες πτυχές ορισμένων εξ αυτών.  
   Την όλη ημερίδα πλαισίωσαν  με την ενεργό τους παρουσία, Έλληνες Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές που μέσω της  αυτοπειθαρχίας και  της επιμονής των στην πραγματοποίηση των στόχων τους με σκληρή δουλειά και αυταπάρνηση, αποτελούν παράδειγμα και δίνουν ώθηση στα νέα παιδιά να χτίσουν και να διαμορφώσουν μια πιο ισχυρή, υπεύθυνη, δημιουργική και ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ενώ προάγουν το αθλητικό ιδεώδες, το ολυμπιακό πνεύμα και τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι», που αποτελούν πολύτιμα εφόδια για τον κοινωνικό στίβο της ζωής.

  Στο χώρο του σταδίου παρευρίσκονταν πλήθος μαθητών και από άλλα σχολεία. Ο ενθουσιασμός σε όλη  τη χρονική διάρκεια ήταν διάχυτος και η ατμόσφαιρα πανηγυρική με κεντρικό άξονα την προώθηση του υγιούς αθλητισμού και την αποδοχή του ως στάση ζωής.
Για να δείτε σχετικές φωτογραφίες πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου