Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Eπιμορφωτική Hμερίδα

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, είχαμε την τιμή να πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας, ολοήμερη επιμορφωτική ημερίδα διοργανωμένη από τη Σχολική Σύμβουλο της 64ης Περιφέρειας Δημ. Εκπαίδευσης Αττικής κ. Χριστίνα Μίλεση με θέμα: «Συνεκπαίδευση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία στο γενικό εκπαιδευτικό πλαίσιο: ενδυνάμωση της σχολικής μονάδας και υποστηρικτικές πρακτικές».

   Η προαναφερθείσα ημερίδα απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπαίδευσης των 3ου, 14ουκαι 15ου Δημοτικών σχολείων Κερατσινίου.
  Στην αρχή όλοι οι εκπαιδευτικοί των παραπάνω σχολείων παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων τις εισηγήσεις του κ. Γιώργου Μπαλαμώτη, Σχολικού Συμβούλου της 9ης Περιφέρειας Ε.Α.Ε. και του κ. Νίκου Παπαδόπουλου, Διευθυντή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά για παιδιά με Αυτισμό που είχαν ως θέμα: «Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος: αξιολόγηση αναγκών και παρεμβάσεις».

   Στις 10:30 είχαμε ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα όπου ο Σύλλογος Διδασκόντων προσέφερε στους παρευρισκόμενους καφέ.

   Κατόπιν το σεμινάριο συνεχίστηκε με παράλληλες συνεδρίες, στις οποίες ομιλήτριες ήταν η κ. Όλγα Ημέλλου (Med, PhD), Ειδική Παιδαγωγός – Εργοθεραπεύτρια, Σχολική Σύμβουλος 14ης Περιφέρειας Δημ. Εκπ/σης Αττικής, η οποία πραγματεύτηκε το θέμα: «Διαμορφώνοντας θετικό περιβάλλον μάθησης για όλους τους μαθητές. Ένταξη μαθητή με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) στη συνηθισμένη τάξη με διαφοροποίηση της διεργασίας διδασκαλίας – μάθησης» και η κ. Ουρανία Κυριαζή (PhD), Κοινωνιολόγος, Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής του Π.Τ.Δ.Ε. του Ε.Κ.Π.Α. με θέμα: «Διαχείριση προβλημάτων συμπεριφοράς μέσα στη σχολική τάξη»
   Η άρτια κατάρτισής των, στο γνωσιακό και παιδοψυχολογικό πεδίο, η αμεσότητα και η βιωματική τους προσέγγιση σε έναν τόσο νευραλγικό και ευαίσθητο τομέα, έδωσαν μια άλλη διάσταση και προοπτική στο καίριο αυτό θέμα που απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα.

   Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εισηγητές και ομιλητές της παραπάνω επιμορφωτικής ημερίδας και ιδιαίτερα τη Σχολική Σύμβουλο κ. Χριστίνα Μίλεση, που διοργάνωσε και υλοποίησε μια ημερίδα τέτοιας σπουδαιότητας για τη σχολική πραγματικότητα.

    Ευελπιστούμε ότι και στο μέλλον θα έχουμε τη χαρά και τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε παρόμοιες επιμορφωτικές ημερίδες που προάγουν το ρόλο του σχολείου και ενισχύουν και ενδυναμώνουν το έργο των εκπαιδευτικών.

Για να δείτε σχετικές φωτογραφίες πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου